Nieuws

GroenLinks maakt zich zorgen over leegstand winkelpanden in Hendrik-Ido-Ambacht

Op 9 mei verscheen er een persbericht waarin staat dat de provincie het plan voor uitbreiding van het winkelcentrum De Schoof in Hendrik-Ido-Ambacht steunt. GroenLinks en de SP in Provinciale Staten zijn verbaasd over dit plan omdat uit het koopstromenonderzoek blijkt dat de detailhandel in de regio's Drechtsteden en Ridderkerk en omgeving ondermaats presteert. De kans op leegstand neemt hierdoor juist in deze regio toe.

Lees verder

GroenLinks stelt vragen over massale bomenkap in Rijswijk

Opnieuw is GroenLinks geschrokken van een provinciaal plan om massaal bomen te kappen in Zuid-Holland. Na massaal verzet van bewoners en GroenLinks tegen het kappen van bomen bij wegonderhoud van provinciale autowegen kwam de provincie met bermbeleid dat de bomen spaart. De provincie lijkt echter wel door te gaan met het kappen van bomen bij vaarwegonderhoud. In de gemeente Rijswijk is sprake van dat er zo'n 200 bomen moeten verdwijnen langs de vaarweg van Den Haag naar Delft. GroenLinks wil snel opheldering van het college van Gedeputeerde Staten over dit voornemen.

Lees verder

OV plannen Drechtsteden roepen veel vragen op

Het openbaar vervoer van de Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden gaat veranderen. Woensdag bespreken Provinciale Staten van Zuid-Holland aan welke eisen de nieuwe OV concessie in deze regio moet voldoen. Het provinciebestuur heeft uitgebreid met de regiobestuurders gesproken, maar pas een keer met het provinciale parlement. Zij hebben dan ook veel vragen over het plan. 

Lees verder

GroenLinks blij dat provincie ingrijpt bij Chemours

Vandaag heeft de provincie Zuid-Holland bekend gemaakt dat het bedrijf Chemours in Dordrecht haar lozingen moet gaan beëindigen. De provincie eist dat het bedrijf haar lozingen direct stevig zal gaan verminderen en dat het bedrijf onderzoekt hoe het de lozingen op termijn helemaal kan beëindigen. GroenLinks is blij dat de provincie haar verantwoordelijkheid neemt en roept het bedrijf op dat ook te doen en dit besluit van de provincie niet juridisch aan te vechten.

Lees verder

GroenLinks wil gifvrij drinkwater

GroenLinks wil veilig en gifvrij drinkwater voor alle Nederlanders. Dat veel inwoners van Zuid-Holland via het drinkwater gifstoffen van Chemours en DuPont binnenkrijgen vindt de partij onacceptabel. GroenLinks waardeert het dat de provincie actie onderneemt, maar voorlopig gaat het bedrijf door met de giflozingen in het water rondom Dordrecht. 

Lees verder

Pagina's