Nieuws

GroenLinks draagt bij aan schoner en socialer Zuid-Holland

Afgelopen woensdag besprak Provinciale Staten van Zuid-Holland de voorjaars- en kadernota voor Zuid-Holland. Tijdens deze bespreking heeft GroenLinks aandacht gevraagd voor een schoner en socialer beleid in de provincie. Hiervoor heeft GroenLinks een aantal voorstellen ingediend die een meerderheid hebben behaald in Provinciale Staten.

Lees verder

GroenLinks Leiden zoekt begeleiders TalentenPool en lid Functioneringscommissie

Momenteel zijn er bij GroenLinks Leiden twee vacatures: we zoeken minstens twee begeleiders voor de TalentenPool en een lid van de Functioneringscommissie.
Als begeleider van de Talentenpool bedenk en organiseer je samen met de andere begeleider(s) het programma en begeleid je de deelnemers in hun politieke ontwikkeling.
Als lid van de Functioneringscommissie voer je functioneringsgesprekken met de fractieleden en ga je hier vertrouwelijk en integer mee om.

Lees verder

Zuid-Holland gaat inwoners actief betrekken bij verantwoording van beleid

Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben op voorstel van GroenLinks ingestemd met het plan om inwoners meer te gaan betrekken bij de verantwoording van het beleid van de provincie. Het voorstel is om bij de volgende jaarstukken in het voorjaar van 2018 een zogenaamde V-100 te organiseren waarbij 100 burgers vragen formuleren voor Statenleden over de evaluatie van het gevoerde beleid.

Lees verder

GroenLinks maakt zich zorgen over leegstand winkelpanden in Hendrik-Ido-Ambacht

Op 9 mei verscheen er een persbericht waarin staat dat de provincie het plan voor uitbreiding van het winkelcentrum De Schoof in Hendrik-Ido-Ambacht steunt. GroenLinks en de SP in Provinciale Staten zijn verbaasd over dit plan omdat uit het koopstromenonderzoek blijkt dat de detailhandel in de regio's Drechtsteden en Ridderkerk en omgeving ondermaats presteert. De kans op leegstand neemt hierdoor juist in deze regio toe.

Lees verder

Pagina's