Nieuws

Even voorstellen: Armine Stepanyan

In maart werd ons kersverse team van maar liefst vijf Statenleden geïnstalleerd. Maar wie zijn dit eigenlijk en wat drijft hen? We stellen ze kort aan jullie voor, met vandaag Armine Stepanyan uit Den Haag!

Lees verder

GroenLinks wil Bomenkap Hoeksche Waard voorkomen

GroenLinks vraagt Zuid-Holland om de bomenkap langs de N489 bij Westmaas te voorkomen. De gemeente Hoekse Waard wil 335 bomen langs de provinciale weg kappen. Volgens de fractie is dat strijdig met het provinciale beleid voor natuurrijke bermen. Daarin staat juist dat de bomen langs provinciale wegen zoveel mogelijk moeten worden behouden. GroenLinks vraagt het provinciebestuur daarom in te grijpen.

Lees verder

Even voorstellen: Sinan Özkaya

In maart werd ons kersverse team van maar liefst vijf Statenleden geïnstalleerd. Maar wie zijn dit eigenlijk en wat drijft hen? We stellen ze kort aan jullie voor, met vandaag Sinan Özkaya uit Delft!

Lees verder

Formatiepoging Wiegel mislukt

Vandaag is gebleken dat het de heer Wiegel niet is gelukt om een brede meerderheidscoalitie met Forum voor Democratie te vormen. De provinciale verkiezingen zijn al weer bijna drie maanden geleden en terwijl in andere provincies al Colleges aan de slag gaan blijft Zuid-Holland rondjes draaien. GroenLinks zal Wiegel dan ook vragen zijn conclusie te trekken en de opdracht terug te geven aan de Provinciale Staten. Nog langer koffie drinken en gesprekken voeren brengt de bestuurbaarheid van onze provincie in het geding: na volgende week telt het college nog maar 3 gedeputeerden. GroenLinks is bereid om snel stappen te ondernemen. We gaan het liefst morgen al aan de slag!

Even voorstellen: Ariëtte Kasbergen

In maart werd ons kersverse team van maar liefst vijf Statenleden geïnstalleerd. Maar wie zijn dit eigenlijk en wat drijft hen? We stellen ze kort aan jullie voor, met vandaag Ariëtte Kasbergen uit Rotterdam!

Lees verder

Zuid-Holland maakt statement tegen discriminatie

Vandaag heeft Zuid-Holland duidelijk uitgesproken dat al haar inwoners welkom zijn: man, vrouw, links, rechts, leraar, journalist, homo en hetero. GroenLinks, PvdD, PvdA, 50plus, SP, DENK, CU/SGP vroegen gisteren om een duidelijk statement te maken tegen discriminatie door artikel 1 van de grondwet prominent in beeld te brengen in het Provinciehuis in Den Haag. Het provinciebestuur wilde dat graag snel doen en het bij de statenzaal zichtbaar maken.  

Lees verder

Pagina's