Nieuws

GroenLinks blij dat RTHA niet doorgroeit!

Vandaag maakte de regiobestuurders bekend dat de trauma- en politiehelikopters op Rotterdam The Hague Airport blijven. Het vliegveld zelf wilde die helikopters kwijt om ruimte te maken voor groei van commerciële luchtvaart. Uit onderzoek voor de Bestuurlijke Regiegroep Rotterdam The Hague Airport (BRR) bleek dat uitplaatsing alleen maar negatieve gevolgen heeft.

Lees verder

Krijgt Rotterdam Airport ongeoorloofde Staatssteun?

GroenLinks vraagt dat samen met de SP aan de provincie Zuid-Holland. Dat de luchtvaart door de overheid wordt bevoordeeld staat wel vast, maar de belastingvoordelen op benzine en vliegtickets zijn juridisch toegestaan. De vraag is echter of het ook toegestaan is om de grond tegen een vriendenprijsje te verpachten. Eerder stonden de rechters op de stoep toen Eindhoven op die wijze PSV wilde steunen. Een rechtszaak over ongeoorloofde staatssteun werd toen voorkomen door wel markconforme tarieven te rekenen. De vraag is hoe dat zit bij Rotterdam The Hague Airport, of zij wel een marktconforme pacht betaalt. GroenLinks en SP willen graag weten hoe dat zit voor Provinciale Staten 16 januari de toekomst van Rotterdam The Hague Airport bespreken.

Lees verder

Begroting kan nog begrijpelijker!

Fractievoorzitter Anneloes van Hunnik: 'als het in een kinderboek lukt om complexe problematiek simpel uit te leggen dan moet dat het college toch ook lukken' - daarom bood zij tijdens de begrotingsbehandeling 'een huis voor Harry' aan aan gedeputeerde Baljeu, als aanmoediging om de volgende begroting nog begrijpelijker te maken

Lees verder

Pagina's