Hoog (werk) bezoek in Brussel! Vandaag trekken Statenleden, Marieke Spekreijse en Adem Mustafa Negash namens GroenLinks-PvdA Zuid-Holland - samen met 70 mede-"protestanten" - naar Brussel! Dit op uitnodiging van vice-voorzitter Mohamed Chamim van de S&D in het Europees Parlement.

Wat staat er op de agenda? Een mix van werkbezoek, good vibes én serieuze lobbypraktijken! Waarvoor?

Europees verbod op PFAS-uitstoot en -productie

Een krachtig pleidooi voor een algeheel Europees verbod op PFAS-uitstoot en -productie. Kort, krachtig, en met een duidelijke boodschap: "Wij willen actie, en wel nu!" Met de Europese verkiezingen voor de deur is het extra belangrijk om ons sterk te maken voor de gezondheid van mens, dier en natuur.

Chemours-actie tegen de uitstoot van PFAS

Als volger van GroenLinks-PvdA Zuid-Holland heb je Marieke en Adem vaker samen voorbij zien komen. Zij hebben zich de afgelopen periode, maar ook daarvoor, ingezet op het dossier Chemours in Dordrecht. Zo sloten zij eerder aan bij de Chemours-actie tegen de uitstoot van PFAS.

Actiegroep ‘Gezondheid vóór Alles’

Het doel van de Actiegroep ‘Gezondheid vóór Alles’ is 'NUL UIT DE PIJP'. Onder de slogan “retour afzender” storten ze met PFAS vervuilde grond en vervuild (drink)water voor de entree van het bedrijf. Ook Europarlementariërs Mohamed Chamim en Bas Eickhout, Tweedekamerlid Suzanne Kröger sloten eind vorig jaar aan. Uiteraard samen met de lokale fracties uit Dordrecht.

Stay tuned voor updates, foto's, en hopelijk goed nieuws uit Brussel!