Nelleke Boerkoel is een ervaren communicatiespecialist en freelance illustrator. Nelleke is een regelrechte storyteller met een specialisatie op het gebied van beeld en tekst. 

Storyteller
Na haar afstuderen heeft Nelleke haar ontwerppraktijk geleid met de nadruk op illustratie. En haar professionele carrière opgebouwd in andere velden met een focus op communicatie, visualisatie en marketing. Variërend in de rol van communicatieadviseur en content specialist voor opdrachtgevers in het culturele veld en op het vlak van gebiedscommunicatie. Het meest recent voor een organisatie op het gebied van emancipatie en inclusie in Rotterdam.

Communicatie
Nelleke is sinds 1 november 2022 werkzaam bij GroenLinks Zuid-Holland en heeft samen met Milan Rijnders en Sinan Özkaya gewerkt aan de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2023. Na het samengaan met de fractie PvdA Zuid-Holland in september van dat jaar heeft Nelleke en nieuw communicatieplan geschreven om de visie van onze rood groene fractie zichtbaar te maken. Bovendien ontwerpt zij de content voor onze online platforms en is ze onze copywriter/tekstschrijver. Voor persaanvragen kan je haar een mail sturen.

Tijdsgeest
“In deze tijd is er een enorme noodzaak voor het vormen van een meer sociale, inclusieve en groene samenleving. In de politiek zet GroenLinks-PvdA zich daarvoor in, ook in mijn provincie. Ik vind het belangrijk om nog meer mensen te bereiken met die boodschap. Mijn Inspiratie komt voort uit een fascinatie voor popcultuur en interesse in politiek, wetenschap, (intersectioneel) feminisme en menselijk gedrag.''

Meer weten? Neem contact op met Nelleke!
Mail naar: n.boerkoel@pzh.nl