De huidige fractie is heel divers. Sommige statenleden zijn breed geïnteresseerde teamspelers, anderen zijn echte specialisten op specifieke onderwerpen. Onze statenleden komen uit heel de provincie, zijn gevarieerd in leeftijd, politieke ervaring en (culturele) achtergrond.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken kandidaat-statenleden om weer zo’n team te vormen. Dit team gaat eerst samen de campagne in en daarna aan de slag in Provinciale Staten om Zuid-Holland nog mooier te maken. We hebben een profiel opgesteld voor nieuwe statenleden.

Hoe kan je je aanmelden?

Herken je jezelf in deze schets? Stel je dan uiterlijk 7 augustus kandidaat als statenlid voor GroenLinks Zuid-Holland. De manier van solliciteren is vormvrij, je kunt bijvoorbeeld per video solliciteren of met een brief (maximaal 500 woorden). In je motivatie beantwoord je de volgende 3 vragen;

  • Waarom wil jij statenlid worden?
  • Met welke beleidsterreinen heb jij de meeste affiniteit?
  • Hoe denk je, met jouw achtergrond (in de breedste zin van het woord – werk, studie, cultureel of socio-economisch) een bijdrage te kunnen leveren aan de provincie Zuid-Holland?

Stuur jouw motivatie en CV inclusief drie referenties naar de kandidatencommissie: kandidaten@glzh.nl. Vermeld in de onderwerpregel 'kandidaatstelling PS23’. Nadat je je motivatie en CV hebt opgestuurd, stuurt de kandidatencommissie je een bevestiging en een aantal formulieren die je moet invullen om je kandidaatstelling volledig te maken.

Wil je meer informatie over het statenlidmaatschap? Je kan altijd mailen naar bestuur@glzh.nl met je vraag, of als je wil spreken met één van onze huidige statenleden.

De kandidatencommissie (KC) werkt volgens de door het bestuur vastgestelde opdracht. Als je solliciteert, ontvang je een ontvangstbevestiging van je kandidatuur en informatie over het vervolg van de procedure. De KC bepaalt of je in aanmerking komt voor een gesprek. Er zijn twee interviewrondes voor alle kandidaten die op de lijst komen. De 1e ronde bepaalt jouw geschiktheid en de 2e ronde de positie van kandidaten op de lijst.

  • Reageren kan tot 7 augustus
  • Let opde eerste ronde van gesprekken vindt van 26 augustus tot 16 september plaats. We verwachten dat kandidaten beschikbaar zijn voor een (digitaal) gesprek tijdens deze periode.
  • De PLV om de lijst vast te stellen vindt op 6 november 2022 plaats. Houd hier alvast rekening mee in je agenda.

De kandidatencommissie bestaat uit Andy Wehkamp, Ana Karadarevic, Devy Oedaraim, Hessel Hoekstra, Hoessam Boutaibi, Ivana Citterbatova, Vincent Thepass en Joop Schippers.