Ik ben Sinan Özkaya, 31 jaar en een geboren en getogen Delftenaar. Ik ben werkzaam in de culturele sector en behalve een korte onderbreking voor werk in Istanbul, heb ik mijn hele leven in Delft gewoond. In de afgelopen jaren heb ik als raadslid gewerkt aan een groener en duurzamer Delft. Ik vind, als je ergens zit, moet je je op je plek voelen. GroenLinks is voor mij dé politieke vereniging die groene en linkse idealen bindt. Het is dé politieke vereniging die de veranderingen wil doorvoeren waar ik in geloof, daarom voel ik mij ontzettend op mijn plek bij GroenLinks.

Mijn passie voor democratie begon thuis, waar ik ben opgegroeid met aldoor -soms wat verhitte- discussies over het politieke systeem in Turkije. Het ging dan vaak over de oneerlijke verdeling van zeggenschap, historische ontwikkelingen en de kracht van democratie. Ik leerde dat democratie inzet en onderhoud vergt, en zeker geen vanzelfsprekendheid is. Na mijn middelbare school besloot ik Politieke Wetenschappen te studeren in Leiden en tijdens mijn studie werd ik actief voor DWARS en voor GroenLinks in de lokale politiek in Delft.

In de afgelopen 8 jaar heb ik als lokaal volksvertegenwoordiger mogen bewijzen over creatieve ideeën te beschikken die probleemoplossend zijn, die de stad leefbaarder en duurzamer maken, en heb ik mogen bewijzen dat ik een allrounder ben die ook meedenkt op andere beleidsterreinen dan enkel mijn eigen dossier. Nu wil ik dezelfde idealen omzetten in ambities voor de regio en daar samen met de regio hard aan werken.

Ik vind dat ontwikkelingen en projecten in de regio, mensen en groepen moet binden. Aan mij heeft Zuid-Holland een statenlid dat zich inzet in de verbinding van mensen en dat het politieke vak met plezier en passie uitoefent.

  • Energie
  • Natuur (bodemdaling, veenweidegebieden)
  • Landbouw
  • Agrarisch natuurbeheer