Update uit gedeputeerde staten met Berend Potjer! Berend heeft de portefeuilles Energie, Natuur, Omgevingswet, Kust en Duinen ZH-PLG en er is mooi nieuws te brengen!

Nieuw weidevogelgebied

Tussen Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg ligt de Meerpolder en daar is onlangs een nieuw weidevogelgebied geopend. Mooi nieuws voor Boerenlandvogels als de grutto, kievit, scholekster en tureluur. Die horen echt bij Zuid-Holland. Voor veel van deze vogels is onze provincie een belangrijke plek om hun jongen ter wereld te brengen. ”

Natuur is mooi en nog mooier als je het actief kan beleven.

"Dit project is een goed voorbeeld van hoe je een polder klimaatbestendig kan maken en dat boeren en natuur goed samen kunnen gaan. Het gebied is niet alleen aantrekkelijker geworden voor de weidevogels, maar ook voor mensen." - Gedeputeerde Berend Potjer 

Coöperatief windpark Oeverwind geopend in Vlaardingen!
Met de klimaatcrisis, stijgende energieprijzen, vollopende stroomnetten en wereldwijde conflicten is het hard nodig om eigen energie op te wekken. Duurzame energie van eigen bodem, uit de eigen provincie en gemeente.

"Supertrots ben ik op het Vlaardings Energie Collectief en De Windvogel die in een recordtempo van 6,5 jaar een windpark hebben gerealiseerd. Een windpark met brede steun in de Gemeente Vlaardingen" - Gedeputeerde Berend Potjer