GroenLinks is blij dat de natuur in Zuid-Holland vanaf vandaag beter beschermd is. Gemeentelijke plannen moeten voortaan de natuur versterken en de wildopvang krijgt een impuls.

GroenLinks Statenlid Ariëtte Kasbergen is erg tevreden met het resultaat: “Dit is een belangrijke dag voor de natuur in Zuid-Holland. Na jaren van voorbereiding is het gelukt om de soorten in Zuid-Holland beter te beschermen. In de druk bevolkte provincie is het daarbij van belang om naast de duizenden hectare natuur die wij hebben toegevoegd ook te zorgen dat de natuur in en om de stad wordt versterkt. En dat doen wij hiermee. Bovendien gaat het College op verzoek van GroenLinks met de wildopvang en gemeenten kijken hoe de wildopvang beter ondersteund kan worden.”

De fractie is ook trots op GroenLinks gedeputeerde Berend Potjer. Het is echt bijzonder dat er midden in deze campagnetijd toch zo’n overdonderende steun was voor de nieuwe regels natuurbescherming. Van links tot rechts lovende woorden over de goede voorbereiding en onderbouwing van het plan.

Een heel mooi resultaat om deze periode mee af te sluiten met de laatste Vergadering Provinciale Staten voor de verkiezingen.