Motie voor inspraak Vlietland nipt aangenomen in Staten Zuid Holland; Provincie trekt middelen uit voor inspraak burgers en omliggende gemeenten ontwikkeling Vlietland 

Statenlid Nol van Gerven: “Recreatiegebied Vlietland is van grote regionale betekenis.” 

Maar liefst 17.000 handtekeningen zijn door burgerinitiatief Vlietland in een hele korte tijd opgehaald. Omwonenden hebben hiermee massaal aangegeven geen recreatievilla’s in het recreatiegebied Vlietland te willen. Het burgerinitiatief Vlietland vertegenwoordigt vele omwonenden die zich grote zorgen maken over hun recreatiegebied Vlietland vanwege grootschalige bouwplannen van 222 vakantievilla’s. 

Neem de stem van de omwonenden serieus
Om participatie vorm te geven zijn middelen nodig want je moet het wel goed doen,” aldus de Statenleden Evelyn Hijink (PvdA) en Nol van Gerven. (GroenLinks). Door de inzet van beide Statenleden maakt de provincie Zuid-Holland – desgewenst - geld vrij om de gemeenten te ondersteunen participatie vorm te geven en daarbij ook de omliggende gemeenten te betrekken. Daartoe is tijdens de vergadering van 8 maart een motie aangenomen in Provinciale Staten van Zuid-Holland.
 
Er is al zo weinig groen in onze drukke provincie. De bouw van zoveel recreatievilla’s, de parkeerplaatsen, de nieuwe toegangswegen, tast de groene leefomgeving ernstig aan. PvdA en GroenLinks zetten zich in om burgers een stem te geven als het gaat om hun leefomgeving. Ontspanning, recreëren in het groen zijn randvoorwaarden om prettig te kunnen wonen, leven en sporten.Er valt heel wat te kiezen op 15 maart.
 
PvdA Statenlid Evelyn Hijink: “Geef omwonenden recreatiegebied Vlietland een stem”
 
Kom demonstreren tegen de bouw in ons recreatiegebied zondag 12 maart en voor een groen en open Vlietland! Omwonenden laten het er niet bij zitten. Komt allen op 12 maart naar de Vlietland demonstratie! Politieke partijen en burgers demonstreren samen voor groen en open Vlietland - Burgerinitiatief Vlietland. Kom op de fiets : Vertrek om uiterlijk 14.15 uur bij Veld voor de Vlietlandbrug (kruising Nicolaas Maeskade met Frans Halsplantsoen) in Voorschoten.