Gezonde democratie

Veel bewoners van de provincie maken gebruik van het (digitale) inspreekrecht en daar is de fractie blij mee. Voor een gezonde democratie is het goed als inwoners zich uitspreken over voorstellen en beleid. De fractie neemt de ideeën en wensen van insprekers altijd mee bij het nemen van besluiten.

Ons Statenlid Armine Stepanyan: ’Wij vinden het belangrijk dat inwoners betrokken zijn bij de democratie. Wij horen dan ook graag de meningen en ideeën van inwoners over actuele onderwerpen. Daarom willen wij dat digitale inspraak altijd mogelijk is, ook als wij weer fysiek vergaderen.’

Participatie

De fractie heeft signalen ontvangen dat de digitale inspraakmogelijkheid erg wordt gewaardeerd. Voor sommige mensen scheelt dat uren aan reistijd en daarnaast wordt het inspreken toegankelijker en makkelijker. En dat is bevorderend voor de participatie van burgers bij de democratische besluitvorming. De fractie hecht veel waarde aan een laagdrempelig inspraakproces.

Wij willen dat de mogelijkheden van digitale inspraak worden uitgezocht. Onze motie hierover is aangenomen door een meerderheid van de Staten.

Armine