GroenLinks Zuid-Holland heeft vervolgvragen gesteld over het kappen van duizenden bomen langs de wegen in Zuid-Holland. Uit de antwoorden op de vorige vragen van GroenLinks bleek dat er in Zuid-Holland 6.000 bomen op de kaplijst staan. GroenLinks wil graag weten om welke bomen het gaat en wat het provinciebestuur gaat doen om de bomen te sparen.

Voor de commissievergadering Verkeer en Milieu heeft GroenLinks Statenlid Berend Potjer de nieuwe gedeputeerde van verkeer, Floor Vermeulen (VVD), symbolisch een klein boompje overhandigd om aandacht te vragen voor de dreigende massale bomenkap.

Berend Potjer: ‘Het zou enorm zonde zijn als de provincie 6000 bomen onnodig zou kappen, terwijl bomen juist ook de verkeersveiligheid kunnen verhogen. Juist gedeputeerde Vermeulen die afkomstig is uit een boomkwekersfamilie zou de bomen een warm hart moeten toedragen. We hopen dat hij actief op zoek wil gaan naar alternatieven voor de massale bomenkap en de positieve bijdrage van bomen aan de verkeersveiligheid erkent.’

Hieronder treft u de schriftelijke vragen.