De partijen presenteerden deze plannen samen met Jesse Klaver en Attje Kuiken tijdens een partijbijeenkomst in Rotterdam: voldoende en betaalbare woningen, meer windmolens en zonnepanelen, meer natuur, een overheid die werkt voor alle mensen, een economie die de mens dient en vervoer die duurzaam en toegankelijk is. GroenLinks en PvdA gaan nek aan nek met rechts-conservatieve partijen in de strijd om de grootste partij in Zuid-Holland te worden.

Anne Koning, lijsttrekker PvdA Zuid Holland: “Wij werken aan een sociale, groene en eerlijke wereld. In onze dichtbevolkte en dichtbebouwde provincie zijn de marges kleiner. En de keuzes zijn daardoor scherper. Een ding is in al deze uitdagingen hetzelfde; uiteindelijk zijn het allemaal verdelingsvraagstukken. De gevolgen van een crisis zijn nooit eerlijk verdeeld. Dus ligt daar voor ons de opdracht.”

Sinan Özkaya, lijsttrekker GroenLinks Zuid Holland: “Het moet echt groener en socialer. De provincie drijft op de fossiele economie, dat is niet houdbaar. Dat roer moet om, voor onze inwoners, voor onze natuur, voor onze toekomst. Samen kunnen we daarin verschil maken. GroenLinks en PvdA vinden dat het tijd is voor andere keuzes in de balans tussen winst maken en een gezonde toekomst voor iedereen. De woningnood moet opgelost, klimaatdoelen moeten worden gehaald en de natuur moet worden hersteld. Het is tijd om een andere koers te gaan varen, de plannen liggen klaar”.

De beide partijleiders roepen ook andere partijen op zich bij de punten in het stembusakkoord aan te sluiten om zo samen voor de inwoners van Zuid-Holland het verschil te maken!

Ons plan in zes punten 'Samenwerken voor een links en groen verhaal voor Zuid-Holland' onderstaand te downloaden.

Lijsttrekkers Sinan Özkaya en Anne Koning geven elkaar High five een lachen in de camera