Hot Off The Press! Betaalbaar wonen in Zuid-Holland, een van de belangrijkste onderwerpen voor de inwoners van onze Provincie. 

En natuurlijk ook voor GroenLinks-PvdA. De fractie is erg trots op onze gedeputeerde Anne Koning, die wonen in haar portefeuille heeft. Anne gaf onlangs een interview met onder andere het Algemeen Dagblad:

Fragment interview met Anne Koning in het AD:
"Zuid-Holland gaat als eerste provincie nieuwbouwplannen strenger beoordelen. De provincie geeft alleen nog maar groen licht als er genoeg betaalbare woningen worden gebouwd. Dat zegt gedeputeerde Anne Koning (Wonen) in een interview.

‘Waarom nemen jullie als provincie nu het voortouw?’ Anne: "De ruimte in Zuid-Holland is schaars. We willen ten eerste dat er gebouwd wordt, dat wil iedereen. Maar we willen geen woningbouwplannen waar alleen maar woningen van zes ton worden neergezet.

Dan kun je zeggen dat we nog meer weilanden moeten omploegen voor woningen, maar we zien dat het aantal weilanden ook schaars is. Je kunt beter een aantal te dure woningbouwplannen tegenhouden en kijken hoe je op die locatie toch betaalbare woningen kunt realiseren. Wij willen echt kijken of het wel de juiste woningen zijn.’’

Lees het hele interview HIER.