Voordracht Kandidatencommissie

Tijmen is een jonge, enthousiaste GroenLinkser, die campagneleider en bestuurslid verkiezingen was in Leiden. Hij vindt dat de partij ook buiten verkiezingstijd campagne moet voeren. Tijmen kan mensen goed bij het verhaal van GroenLinks betrekken. Ook vindt hij inclusie in de politiek heel belangrijk. Verder heeft hij affiniteit met het woonbeleid, economie, duurzaamheid en de energietransitie. Hij barst van de motivatie om Zuid-Holland groener, eerlijker en inclusiever te maken.

Tijmen is een jong talent, een generalist die nieuwsgierig is en zich razendsnel kan inwerken in nieuwe onderwerpen. Hij kan deze ook goed, duidelijk en rustig onder woorden brengen. Hij is analytisch sterk. De kandidatencommissie ziet voor hem een mooie toekomst weggelegd in de provinciale politiek.

Tijmen Lamers

''Ik zet me in voor inclusie, een betaalbare woning en een duurzame toekomst voor iedereen. Ik sta voor een provincie waar alle inwoners mee kunnen doen. Daar heb ik me de afgelopen jaren voor ingezet als bestuurslid, lid van de programmacommissie en campagneleider in Leiden. Door mijn verschillende rollen breng ik ons verhaal goed over, en dat zal ik gedurende de hele termijn blijven doen. Campagne en ledenbinding doe je namelijk niet alleen rond verkiezingen, maar het hele jaar door. Ook op mijn werk zet ik me in voor mijn idealen: eerst als onderzoeker diversiteit op de universiteit Leiden, en nu door inclusie-trainingen te geven aan wetenschappelijke beoordelaars en collega's bij NWO. 

Provinciaal ga ik die idealen in de praktijk brengen. Door te zorgen voor bereikbaarheid in de hele provincie; het terugdringen van ongelijkheid, en me in te zetten voor een natuurinclusieve oplossing voor de woningnood. Ik wil dat iedereen kan meedoen en gehoord wordt. GroenLinks heeft de afgelopen periode successen geboekt, maar het kan nog beter. Daarbij moeten we alle facetten van ongelijkheid bestrijden, want dat maakt onze antwoorden op de klimaatcrisis en het woningtekort beter en rechtvaardiger.''