Sinan Özkaya is 36 jaar, woont in Den Haag en heeft al vier jaar ervaring als Provinciaal Statenlid. Hij is ook een kundig en verbindend fractievoorzitter, die inzet op een inclusieve fractie. Hij brengt bovendien acht jaar ervaring in de gemeentepolitiek met zich mee.

Sinan is voorzitter van de Statencommissie Ruimte, Wonen en Economie en heeft zich als woordvoerder vooral geprofileerd op Landbouw. Hij heeft een breed netwerk opgebouwd in de agrarische sector en ingezet op goede relaties met boeren die verandering willen.

Burgerberaad
Voor zijn voorstel voor een burgerberaad, waarvoor hij een indrukwekkende campagne voerde, wist Sinan de overgrote meerderheid van de Provinciale Statenleden mee te krijgen. Sinan is betrokken, authentiek, empathisch en oplossingsgericht.

Rustige en verbindende leider
Hij luistert graag en goed, is creatief, origineel, analytisch sterk. Hij is een doorzetter die altijd op zoek is naar draagvlak, en met kleine stapjes resultaten dichterbij brengt. Hij speelt het politieke spel goed en graag. Hij draagt zijn GroenLinkse idealen vol overtuiging uit en kan standpunten duidelijk en helder richting de media vertalen. Hij is een rustige en verbindende leider, die graag het boegbeeld is van de partij en het contact zoekt met de mensen.

"In een krachtige provincie is er een gezond leefmilieu voor alle inwoners. We beschermen en versterken onze kostbare natuur. We zetten ons in voor klimaat, bereikbaarheid en sociale rechtvaardigheid. Politieke moed is nu essentieel!"

Meer weten? Neem contact op met Sinan!
Email:  sinan@glzh.nl