Faraz Safavi Nic is fractievertegenwoordiger voor GroenLinks-PvdA Zuid-Holland. Faraz heeft jarenlange ervaring als docent geschiedenis en mentor in de grootstedelijke context. En als stagebegeleider voor HBO studenten.

Faraz is directie & bestuursadviseur voor een adviesbureau voor publieke en maatschappelijk gerichte organisaties. Hij werkte eerder als Commissiesecretaris bij de Gemeenteraad Den Haag. Bovendien heeft hij net zijn master afgerond: Politics, Culture and National Identities, een specialisatie binnen de geschiedwetenschap. Faraz is 28 jaar, opgegroeid in Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Na een Brabantse pauze van vijf jaar is hij sinds enkele jaren weer in Zuid-Holland te vinden. Nu in de stad met het politieke hart van Nederland: Den Haag! 

Actief bij GroenLinks
Faraz was eerder bestuurslid bij de lokale afdeling van GroenLinks in Den Haag. Met een focus op talentontwikkeling. En het voeren van de belangrijke discussie over de concrete invulling van de termen diversiteit en inclusie.

Oog voor degene voor wie niet alles vanzelfsprekend is 
De overheid heeft een grote verantwoordelijkheid in het bieden van een omgeving met kansen voor wie dat wil aangrijpen. Dat dit vanzelfsprekend op elk niveau gebeurt mogen we echter niet aannemen vindt Faraz. Dat elke laag van de overheid dan ook een volksvertegenwoordiging heeft dat het bestuur onder andere hierop controleert is zeer belangrijk volgens hem. 

Bij de provincie Zuid-Holland zal Faraz daarom het provinciaal bestuur controleren op mobiliteit en vervoer, om ervoor te zorgen dat op dit niveau van de overheid er ook oog blijft voor de mensen bij wie niet alles vanzelfsprekend is.

De basisvoorwaarden horen zo gelijk mogelijk te zijn 
“Met een migratieachtergrond en meertalige opvoeding heb ik zowel voordelen als uitdagingen ervaren. Het vertrouwen dat mij gegund werd door mijn ouders en door verschillende leraren heeft mij een mooie basis gegeven om mezelf te ontwikkelen. Tijdens mijn werk op een school in Den Haag, met uitsluitend kinderen met een migratieachtergrond, heb ik voor de zoveelste keer ervaren dat die steun geen vanzelfsprekendheid is. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een eigen verantwoordelijkheid heeft om zich te ontwikkelen. Maar de basisvoorwaarden horen wel zo gelijk mogelijk te zijn. Zolang dat niet het geval is blijf ik mij inzetten om dit te verbeteren.”

Meer weten? Neem contact op met Faraz!
Mail naar: f.safavinic@pspzh.nl