Ruim 150 leden brachten hun stem uit in een energieke en levendige bijeenkomst. Ook online werd er meegestemd. Özkaya zet zich in de provinciale staten in voor onder andere natuurinclusieve landbouw en meer democratie. Zo heeft hij met succes gepleit voor een eerste burgerberaad in de provincie.

Sinan is gelukkig en vereerd met zijn verkiezing tot lijsttrekker en kan niet wachten op de campagnestart. “We voelen urgentie. We voelen dat we een omslag gaan maken. Op het gebied van woningnood, stikstofcrisis en klimaatcrisis; allemaal onderwerpen waar de provincie echt over gaat. Het is tijd voor actie!”  

Boerenpartij van de toekomst

De nieuwe lijsttrekker sprak de ambitie uit om naast de grootste partij ook de boerenpartij van de toekomst te willen worden. “We gaan de goede strijd voeren. Niet de boeren tegen de natuur maar mét de boeren tegen het grootkapitaal en de banken. En vóór schone lucht en schoon drinkwater. Vroeger waren alle boeren biologisch, met tijd en aandacht voor hun dieren en gewassen. En dat kan nog steeds.” aldus Sinan Özkaya. 

De lijst wordt aangevuld met huidig statenleden Ariëtte Kasbergen (op plek 2) en Robert Klumpes (plek 4) en nieuwkomers Tijmen Lamers (3) en Camille de Luca-Schwartz (5).  Bekijk de volledige kandidatenlijst via deze LINK.

Özkaya woont in Den Haag, en brengt acht jaar ervaring in de gemeentepolitiek (Delft) met zich mee. Hij is in oktober door de partij naar voren geschoven als kandidaat-lijsttrekker.