GroenLinks zet zich al lang in voor sociale woningbouw in Zuid-Holland en de Rotterdamse regio, bijvoorbeeld bij het woonreferendum waar 70% van de kiezers zich uitsprak tegen de sloop van 20.000 woningen. Ondanks die uitslag wil het College van Rotterdam de sloop toch doorzetten waardoor een groot tekort en langere wachtlijsten dreigen. GroenLinks, de PvdA en de SP hebben een belangrijke stap gezet om deze plannen tegen te houden.

De partijen willen dat de provincie haar taak om toe te zien op het evenwicht tussen vraag en aanbod op de woningmarkt oppakt. GroenLinks is blij dat het politieke draagvlak binnen de provincie groter is geworden. Door samen de krachten te bundelen wil GroenLinks samen met  de PvdA en de SP maatregelen nemen om een woningtekort te voorkomen. Met een voorbereidingsbesluit willen de partijen het Rotterdamse woningplan tijdelijk buiten werking stellen om te voorkomen dat Rotterdam woningen sloopt terwijl de provincie een beter plan maken. 

“GroenLinks maakt zich al lange tijd zorgen over het oplopende tekort van sociale woningen in de provincie en met name de regio Rotterdam. Iedere inwoner van Rotterdam heeft het recht op een betaalbare woning. Rotterdammers goede en betaalbare woningen te kunnen garanderen.” Aldus GroenLinks-Statenlid Anneloes van Hunnik. In de commissievergadering van 8 maart zal het Rotterdamse woonbeleid worden besproken.