Grote zorgen om tekort huurwoningen Zoetermeer

Zoetermeer is de enige gemeente in de regio die de spreiding van sociale huurwoningen tot 2025 nog niet wil vastleggen. Provinciaal GroenLinks stelt daarover vandaag kritische vragen aan het provinciebestuur.  Zoetermeer heeft een van de langste wachttijden voor sociale huurwoningen van de regio.

GroenLinks vroeg het provinciebestuur om opheldering over de gevolgen van de uitspraken van Zoetermeer. “Het mag niet zo zijn dat inwoners in de kou staan, omdat Zoetermeer geen afspraken wil maken over sociale huurwoningen. Als dat het geval is, moet de gedeputeerde direct ingrijpen,” aldus Anneloes van Hunnik. Provinciaal bestuurder Adri Bom-Lemstra waarschuwde Zoetermeer eerder al voor de gevolgen van het niet tekenen. GroenLinks Statenlid Van Hunnik: “De provincie moet zorgen dat gemeenten niet voor economische belangen bouwen, maar voor hun inwoners”. Zoetermeer wil eerst een concreter uitgewerkt plan voordat het getekend kan worden.

De woningnood in Zuid-Holland groeit, en de vraag naar sociale huurwoningen neemt in de hele provincie toe. De provinciale GroenLinks, PvdA en SP verzamelen verhalen van woningzoekenden op de website www.woningnoodzuidholland.nl om het probleem onder de aandacht te brengen. Ben jij in woningnood? Laat het Anneloes weten en stuur haar een bericht op anneloesvanhunnik@glzh.nl