GroenLinks Zuid-Holland gaat met ijzersterke kandidatenlijst verkiezingen in

Op de algemene ledenvergadering van GroenLinks Zuid-Holland van 25 november hebben de leden het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vastgesteld. Eind oktober kozen de leden huidig statenlid Berend Potjer als lijsttrekker en nu mochten ze de rest van de lijst kiezen.

Naast Potjer staan ook Statenleden Anneloes van Hunnik en Robert Klumpes op de kandidatenlijst, namelijk op plek 2 en 5. Potjer is enthousiast over het eindresultaat. "Ik ben superblij met deze prachtige lijst. Een hele mooie mix tussen ervaring en jong enthousiasme van GroenLinksers met een diverse achtergrond. Hiermee gaan we knallen op 20 maart. In Groningen is GroenLinks onlangs de grootste geworden. Waarom zou dat niet in Zuid-Holland kunnen?"

Voorzitter Guido Antunes is in zijn nopjes met het resultaat. "Ik ben enorm trots op de sterke en diverse kandidatenlijst die is samengesteld. Zij kunnen een prachtig groen en sociaal programma gaan uitdragen tijdens en na de verkiezingen van 20 maart." Zondag werd namelijk ook het programma met diverse wijzigingen vastgesteld. In januari hoopt GroenLinks Zuid-Holland de definitieve versie te kunnen presenteren.

De volledige kandidatenlijst is hier te vinden. De profielen van de top 20 kandidaten zijn hier te vinden.