GroenLinks onderhandelt definitief met VVD, CU/SGP, PVDA en CDA over een nieuw coalitieakkoord. Dat bevestigen de 5 fracties vandaag in een brief naar Provinciale Staten. Namens GroenLinks nemen fractievoorzitter Berend Potjer en Statenlid Anneloes van Hunnik aan tafel plaats. 

Fractievoorzitter Berend Potjer (GroenLinks) ziet de gesprekken met enthousiasme en vertrouwen tegemoet: 'We gaan vol energie aan de slag om met deze vijf partijen een goede coalitie te vormen en een ambitieus akkoord op te stellen, dat recht doet aan de verschillende verkiezingsprogramma’s. GroenLinks zal zich vooral inzetten voor een ambitieus klimaatbeleid, investeringen in openbaar vervoer, fiets en natuur en voldoende betaalbare woningen.'

“In de formatie zal voortgang moeten worden geboekt”, zegt fractievoorzitter Floor Vermeulen van de VVD Zuid-Holland. “Maar de fracties willen ook nadrukkelijk een zorgvuldig proces doorlopen. Er zal met energie en vertrouwen gewerkt worden aan de voordracht van een nieuw college vlak na het reces."