GroenLinks vraagt aandacht voor gezondheid bij omgevingsbeleid

Tijdens de Provinciale Statenvergadering is er gesproken over de ambitienotitie. Deze ambitienotitie is voor Zuid-Holland de voorloper voor het nieuwe omgevingsbeleid dat in 2021 zal worden ingevoerd. GroenLinks heeft hierbij aandacht gevraagd voor de gezondheid van de inwoners van Zuid-Holland.

In de ambitienotitie worden zes verschillende ambities gepresenteerd die lijdend zijn voor de provincie bij het ontwikkelen van het omgevingsbeleid. GroenLinks wil een ambitie toevoegen die zich richt op de gezondheid van onze inwoners. Daarbij is het volgens GroenLinks belangrijk dat de provincie zelf een visie op een gezonde en veilige omgeving ontwikkeld. “Zuid-Holland is de dichtstbevolkte provincie van Nederland, en kent gemeenten met de vieste lucht van Nederland. De provincie moet er alles aan doen om een gezonde omgeving te bieden. Dat begint bij een visie op een gezonde omgeving,” aldus Anneloes van Hunnik.

Tijdens de Statenvergadering is besloten om op dit moment geen visie gezonde en veilige omgeving te ontwikkelen. De ambitienotitie zal nu de inspraak ingaan, waarna Provinciale Staten opnieuw in debat gaat over het omgevingsbeleid.