GroenLinks: Schrappen lijn 10 in Dordrecht onacceptabel

De fractie van GroenLinks in Zuid-Holland vindt het niet acceptabel dat Qbuzz buslijn 10 in Dordrecht tijdelijk heeft geschrapt. De busmaatschappij zegt dit te moeten doen omdat de bus vaak te vol zit. Daardoor zouden reizigers geen 1,5 meter afstand kunnen houden. Volgens GroenLinks moeten reizigers juist nu kunnen vertrouwen op het openbaar vervoer.

Statenlid Anneloes van Hunnik: “Het is niet voor niets dat het Openbaar Vervoer van het kabinet mag blijven rijden. Veel mensen met een vitaal beroep zijn afhankelijk van de bus om op hun werk te komen. Daarnaast heeft Qbuzz gewoon een contractuele verplichting om ook in het centrum van Dordrecht te rijden. In plaats van de lijn te schrappen zou de maatschappij juist met meer bussen moeten rijden of met andere alternatieven moeten komen. We verwachten dat Qbuzz de reizigers in de regio Dordrecht niet in de steek laat!".

GroenLinks heeft samen met de fracties van CU-SGP, CDA en SP schriftelijke vragen aan het college van Gedeputeerde Staten gesteld over de ontstane situatie.