GroenLinks lanceert website tegen woningnood

De Zuid-Hollandse fractie van GroenLinks lanceert samen met de Zuid-Hollandse SP en PvdA vandaag de website woningnoodzuidholland.nl. Op deze website publiceren zij verhalen van inwoners die geen passende woning kunnen vinden. De fracties vragen hiermee aandacht voor het gebrek aan betaalbare en degelijke woningen in Zuid-Holland.

De wachttijden voor sociale huurwoningen kunnen in Zuid-Holland oplopen tot wel meer dan tien jaar. GroenLinks vindt dat de Zuid-Hollandse politiek jarenlang weg heeft gekeken voor de groeiende wachttijden in de huursector. Volgens Statenlid Anneloes van Hunnik kan dat niet langer, en moet er nu ingegrepen worden. De partijen willen dat de provincie vraag en aanbod op de woningmarkt in evenwicht brengt. “De afgelopen jaren hebben de gemeenten zelf de kans gehad om hun woningaantallen op orde te krijgen. Het gevolg is dat de wachttijd voor een sociale woning alleen maar langer is geworden. Er moeten snel sociale huurwoningen en goedkope koopwoningen worden bijgebouwd om wantoestanden in Zuid-Holland te voorkomen”, aldus Anneloes.

GroenLinks, SP en PvdA willen in gesprek met inwoners die moeite hebben met het vinden van een woning. Via de website woningnoodzuidholland.nl kan iedereen in Zuid-Holland die geen passende woning kan vinden een bericht sturen aan de partijen.