Fractievertegenwoordiger Nol van Gerven: “Dit wordt een grote verbetering voor de stad én voor de regio. Mensen die met de bus naar de stad gaan, komen sneller op hun bestemming. En met deze verbinding zit je vanuit Rotterdam Zuid zó op de Erasmus Universiteit.” 

Op dit moment wordt besproken of er een buslijn, metrolijn, of toch een sneltram moet komen. Wat GroenLinks betreft is een busverbinding niet toereikend. De bus heeft simpelweg niet genoeg capaciteit voor de toekomst, want er worden veel nieuwe woningen gebouwd in de regio. Een metro of sneltram is de meest duurzame oplossing, want die biedt ruimte voor groei in de toekomst. 

Daarnaast vraagt Van Gerven aandacht voor voetgangers en fietsers. “We streven als provincie naar een gezonde leefomgeving, waarin mensen zoveel mogelijk lopen en fietsen. De brug of tunnel die wordt aangelegd voor de nieuwe verbinding moet dus ook toegankelijk zijn voor fietsers en voetgangers.”  

Een ander onderdeel van dit project is de Algerabrug. Op deze brug tussen Capelle en Krimpen aan den IJssel staan vaak files. Volgens Van Gerven wordt dit probleem niet opgelost met een verbreding van de weg. Hij zou liever de mogelijkheden voor een nieuwe fietsbrug tussen Capelle en Krimpen verkennen, of ruimte maken voor een OV-transferium bij Krimpen aan den IJssel.