Sinds 2015 is Anneloes Statenlid voor GroenLinks. De afgelopen zeven jaar zette zij zich vol energie in voor meer betaalbare woningen in Zuid-Holland en bescherming van de natuur. Ook is de provincie door haar voorstellen inclusiever geworden. Keer op keer daagde ze het college uit om provinciale stukken te schrijven in begrijpelijke taal.

Nieuwe uitdaging

Anneloes kijkt ernaar uit om wethouder te worden en is klaar voor de nieuwe uitdaging. ''De afgelopen jaren heb ik mij met veel plezier ingezet voor een socialer, rechtvaardiger en groener Zuid-Holland. Nu heb ik veel zin om te gaan samenwerken met de inwoners van Altena. Ik ga aan de slag met onderwerpen die mij aan het hart gaan, onder andere natuur en armoede. Alle collega’s in de Staten bedank ik voor de prettige samenwerking, en in het bijzonder mijn eigen fractie.''

De gemeente Altena krijgt met Anneloes een wethouder met veel politieke kennis en ervaring, die mensen verbindt en ambitieus is. Wij zijn Anneloes ontzettend dankbaar voor haar inzet voor GroenLinks en de Provinciale Staten. Al zeven jaar laat ze zien over geweldige leiderschapskwaliteiten te beschikken. Als geen ander brengt Anneloes mensen in verbinding met elkaar. Het is duidelijk dat de rol van wethouder haar op het lijf is geschreven. Ondanks dat we Anneloes zullen missen, gunnen we haar deze kans natuurlijk van harte. We feliciteren Anneloes, en de inwoners van Altena met deze voordracht en wensen haar veel plezier en geluk.

De installatie van het nieuwe college in de gemeente Altena vindt op 31 mei plaats. Anneloes blijft tot en met 15 juni Statenlid en neemt dan officieel afscheid. De coalitie van de gemeente Altena bestaat uit CDA, AltenaLokaal, SGP en Progressief Altena (een combinatie van GroenLinks, PvdA en D66).