Berend Potjer

Fractievoorzitter

“We hebben Berend leren kennen als een gedreven politicus met een warm en groen hart. Hij is makkelijk benaderbaar en heeft grote voeling met de burger en de problemen in de straat” –Bé Bosman omwonende van Rotterdam The Hague Airport

Ik ben Berend Potjer uit Den Haag. Als lijsttrekker wil ik werken aan een groen en eerlijk Zuid-Holland. En jouw stem heb ik nodig om onze provincie nóg mooier te maken.

Zuid-Holland is de provincie met niet alleen de hoogste bevolkingsdichtheid, maar ook de hoogste asfaltdichtheid, de meeste luchtvervuiling en de minste natuur. Mag dat alsjeblieft een beetje anders? Een beetje gezonder en een beetje groener? Juist de provincie kan daar wat aan doen. Milieu, verkeer, openbaar vervoer, luchtvaart: het zijn bij uitstek de thema’s waar de provincie over gaat en ik me nu al acht jaar in de Provinciale Staten sterk voor maak.

Niet alleen dromen, maar ook dóen

Dat maakt het werken als Statenlid zo mooi. Je kunt écht wat bereiken. Niet door te dromen, maar door te doen. En dat hebben we de afgelopen jaren al gedaan, samen met GroenLinksers in de gemeenteraden, de Tweede Kamer en het Europarlement. Met statenleden van andere partijen en natuurlijk met de bewoners van Zuid-Holland. Of het nu ging om het verijdelen van de kap van duizenden bomen, het aanpakken van giflozingen door de industrie of een voorlopige stop op de uitbreiding van Rotterdam The Hague Airport. Van het behoud van het groene landschap en de kust tot het verlagen van de kosten van het openbaar vervoer, wij kregen het voor elkaar.

Laten we nu samen doorpakken

Er is zoveel bereikt, maar er is nog veel meer te doen. En als we als kleine oppositiepartij al zóveel voor elkaar kunnen krijgen, wat is er dan allemaal niet mogelijk als we een van de grootste partijen zijn? Als we in de coalitie zitten, mede dankzij jouw steun? Vanuit mijn ervaring in de Provinciale Staten wil ik daar graag een grote bijdrage aan leveren. Ik droom graag van een gezonde omgeving voor mens en natuur, maar uiteindelijk wil ik vooral resultaat boeken. Samen met jou wil ik campagne voeren en met mensen in gesprek gaan. Stad voor stad, wijk voor wijk, straat voor straat mensen warm maken voor onze idealen, voor hun idealen. Doe je mee?

Wil je meer weten? Neem contact met mij op! 
E-mail: berendpotjer@glzh.nl
Telefoon: 06-24244772