“ "Met brede duurzaamheid als uitgangspunt kun je alles oplossen.” ”

Als kind kon ik onrecht al heel slecht verdragen. Toen leverde me dat wel eens aanvaringen op met mijn leraren, als ik dacht dat ze een oneerlijk beslissing maakten. Later leerde ik om dit rechtvaardigheidsgevoel te juist te gebruiken als kracht. Er is enorm veel onrecht op de wereld. Niet alleen de mens, maar ook de natuur wordt elke dag onrecht aangedaan. Ik heb er mijn doel van gemaakt om dit onrecht te verminderen.

Met dit doel werd ik zo’n vijf jaar geleden lid van DWARS en GroenLinks. Nadat ik bij DWARS een jaar in het landelijk bestuur heb gezeten, werd het tijd voor de volgende stap. Vanwege mijn opleiding in de milieuwetenschappen en industriële ecologie past de provinciale politiek mij goed. Onderwerpen waarin de provincie een belangrijke rol speelt, zoals wonen, duurzaamheid en natuur, maken namelijk deel uit van hetzelfde ecosysteem: ze zijn met elkaar verbonden.

Er is één provinciaal onderwerp waar die verbondenheid nog meer uit blijkt: bereikbaarheid. Als fractievertegenwoordiger hoop ik bij te dragen aan een Zuid-Holland waarin het openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is, waarin er meer ruimte komt voor de fiets en het openbaar vervoer, en waarin we steeds kiezen voor de meest duurzame opties.