Voordracht Kandidatencommissie

Marieke is momenteel fractievertegenwoordiger namens GroenLinks Zuid-Holland. Ze werkt daarnaast als ecoloog. Haar grote kennis van biodiversiteit en de natuur sluit goed aan op provinciale onderwerpen. Ze is betrouwbaar in de samenwerking en een gestructureerde harde werker die zich het liefste met inhoudelijke vraagstukken bezighoudt. Marieke kan goed overweg met vrij technische onderwerpen. De kandidatencommissie draagt haar voor op plaats 9.

Marieke Spekreijse

''Op dit moment ben ik fractievertegenwoordiger bij de provincie. Ik geniet hier volop van. Dossier lezen, samenwerken met anderen om het gewenste resultaat te bereiken. Ik zet me nu in voor een beter OV, en lees mee op het natuurdossier. De komende vier jaar wil ik in de Staten zorgen dat de natuur nog beter wordt beschermd, en dat de verbeteringen die nu zijn gestart ook daadwerkelijk worden doorgezet.

In het dagelijks leven ben ik actief als ecoloog bij een groot bouwbedrijf. Hier zet ik me in om te zorgen dat we natuurinclusief bouwen en een grotere biodiversiteit achterlaten dan toen we begonnen met de bouw. In mijn vrije tijd lees ik graag een boek, of ga ik met mijn fototoestel de natuur in. Daarnaast ben ik actief als voorzitter van Stichting Vleermuisplatform Zoetermeer. Met deze Stichting zet ik me in voor het behoud van de vleermuis en zijn leefgebied in Zoetermeer.''