Mijn naam is Hessel Hoekstra (geboren in 1992) en ik woon in Leiden, waar ik biologie studeer. Ik ben opgegroeid in Maassluis, waar ik ook nog regelmatig te vinden ben. Als bestuurslid ben ik verantwoordelijk voor communicatie en contact met lokale afdelingen.

In 2014 heb ik me ingeschreven bij DWARS en enige tijd later ben ik ook lid geworden van GroenLinks. In die vier jaar heb ik me op verschillende manieren ingezet voor DWARS en GroenLinks. Zo heb ik twee jaar bestuur gedaan bij de DWARS-afdeling Leiden-Haaglanden en momenteel ben ik hoofdredacteur van OverDWARS, het ledenblad van DWARS. Binnen GroenLinks ben ik ook penningmeester van de afdeling Maassluis. Buiten mijn studie en activiteiten bij GroenLinks schrijf ik veel, wandel ik graag en organiseer ik jaarlijks zomerkampen.

Landelijke politiek is vaak in het nieuws, en gemeentepolitiek staat dicht bij de burger. Van provinciale politiek is niet iedereen altijd op de hoogte, en ik geloof dat we met een betere zichtbaarheid ook meer interesse hiervoor kunnen wekken. In mijn tijd bij lokale DWARS- en GroenLinks-besturen heb ik geleerd hoe websites er achter de schermen uitzien en hoe je zo effectief mogelijk je bereik op sociale media kunt vergroten. Ik heb gemerkt hoe leuk ik dit vond en graag wil ik deze vaardigheden ook voor GroenLinks Zuid-Holland inzetten. Wat ik ook heb geleerd is hoe gemeentelijke GroenLinks-afdelingen werken, en ook die ervaring wil ik graag meenemen in het bestuur van GroenLinks Zuid-Holland. Namens het bestuur ben ik contactpersoon voor de afdelingen Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Bollenstreek, Voorschoten, Wassenaar, Alphen aan den Rijn, Zoeterwoude en Noordwijk-Noordwijkerhout.