“ "Ik ben trots op de resultaten die ik in de afgelopen 4 jaar heb geboekt, maar voor mij is het nog niet genoeg. Zuid-Holland moet groener, socialer en schoner worden." – Anneloes van Hunnik ”

Mijn naam is Anneloes van Hunnik en ik ben 29 jaar. Als fractievoorzitter van GroenLinks Zuid-Holland ga ik me keihard inzetten voor een groene, duurzame provincie, waar iedereen mee kan doen.

Anneloes 

Zelf ben ik opgegroeid in Sommelsdijk, op het eiland Goeree-Overflakkee. Drie jaar geleden ben ik verhuisd naar Zwijndrecht, waar ik samen met mijn vriendin in een appartement bij het station woon. Ik werk in de jeugdhulpverlening als jeugdzorgwerker in een wijkteam. Met veel plezier ondersteun ik gezinnen bij de opvoeding.

Anneloes & GroenLinks 

Mijn eerste politieke activiteiten waren bij de lokale afdeling van GroenLinks. Als afdelingssecretaris en campagneleider heb ik de gemeenteraadsverkiezingen van 2013 van dichtbij meegemaakt. Hierna ben ik gaan kennismaken met andere functies binnen GroenLinks. Ik heb toen onder andere de leergang Zin in GroenLinks gevolgd. Tijdens Zin in GroenLinks heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de provinciale politiek. Ik ontdekte dat de provinciale politiek veel kansen bood voor de verduurzaming van Zuid-Holland. Op dat moment zette ik mij als bestuurslid en voorzitter bij de jongerenvereniging van Milieudefensie (JMA) in om jongeren milieubewust te maken.

Anneloes & de provinciale politiek 

In 2014 ben ik Statenlid geworden voor GroenLinks, omdat ik mij zorgen maakte over de trage energietransitie en de grote leegstand die ik om mij heen zag. Met de overtuiging dat het anders kan, heb ik mij toen kandidaat gesteld voor de Provinciale Staten.

In de afgelopen periode heb ik met grote overtuiging en veel plezier het woord gevoerd op de portefeuilles wonen, kust, ruimtelijke ordening en energie. Daarbij heb ik vele successen geboekt, zoals:

  • Door mijn inzet beschermt ZuidHolland haar kust nu beter tegen bebouwing;
  • Samen met de PvdA en SP eis ik voldoende sociale woningbouw, en voor iedereen een thuis;
  • Ik werk met andere partijen en partners aan een duurzame en groene omgevingsvisie;
  • Mijn actieve rol in de Staten heeft ervoor gezorgd dat er voldoende locaties zijn in Zuid-Holland om windturbines te plaatsen. 

Anneloes & de komende periode

Ik ben trots op de resultaten die ik in de afgelopen 4 jaar heb geboekt, maar voor mij is het nog niet genoeg. Zuid-Holland moet groener, socialer en schoner worden. Vanuit de rol van fractievoorzitter focus ik op het zoeken van politieke kansen en denk ik graag mee met mijn fractiegenoten over politieke strategieën. 

Wil je meer over mij weten? Neem contact met mij op! 

E-mail: anneloesvanhunnik@glzh.nl
 

 

 

  • Wonen, bedrijventerreinen, detailhandel, kantoren, ontheffingsverzoeken
  • Ruimtelijke Ordening
  • Verkeer en Vervoer