Niels Goedegebure

Kandidaat 20

"Schuif verduurzaming niet weer af op de volgende generatie"

Ik ben Niels Goedegebure, 18 jaar en woon in Leiden. Ik studeer Technische Bestuurskunde in Delft. Overal wordt veel over duurzaamheid gesproken, maar om echt iets te veranderen is politieke wil en daadkracht nodig. Daar zet ik mij voor in.

Als student maak ik me zorgen over een aantal groeiende problemen. Infrastructuur staat onder druk. Wegen slibben dicht, en het spoor bereikt zijn limiet. Dit probleem is niet op te lossen door meer asfalt aan te leggen, wat op termijn alleen voor meer auto’s zorgt. Inzet op duurzaam, goed en betaalbaar openbaar vervoer. Dat is wat nodig is.

Ook de woningmarkt is een probleem. Huren zijn hoog, het aanbod is schaars. Steeds minder studenten gaan uit huis vanwege financiële redenen. Er moeten meer betaalbare woningen komen zodat iedereen kan wonen waar hij of zij wil. Een normale woning moet geen luxe worden.

Zuid-Holland is een prachtige provincie, maar ook een van de meest vervuilde en dichtbevolkte. Om Zuid-Holland leefbaar te houden moet worden ingezet op duurzame energie en streng milieubeleid. Geen nieuwe vergunningen voor fossiele centrales. Meer groen, en minder vervuiling door landbouw en industrie.

Stem voor een provincie die we aan de volgende generatie door kunnen geven. Stem GroenLinks.