Marieke Spekreijse-Deijs

Kandidaat 12

"Zonder natuur is er geen leven mogelijk, daardoor is het belangrijk dat wij deze beschermen"

Ik ben Marieke Spekreijse-Deijs. Ik ben 27 jaar en bezig met het afronden van mijn studie bos- en natuurbeheer. Ik ben actief in het bestuur van GroenLinks Zoetermeer als campangeleider en heb een passie voor natuur.

Van jongs af aan vond ik het al fijn om in de natuur te zijn. We gingen vaak naar het Rijsterbos in Friesland. Doordat ik opgegroeid ben op het weidegebied heb ik zelf de achteruitgang van de weidevogels kunnen zien. Ik werd me steeds meer bewust van het belang om de natuur te beschermen. Mede daardoor ben ik bos- en natuurbeheer gaan studeren. In deze studie werd het belang van de natuur in al zijn aspecten nog eens benadrukt. Ik ben met deze studie in prachtige natuurgebieden geweest, en heb hierdoor de natuur in al zijn pracht en praal kunnen zien. Helaas staat de natuur steeds meer onder druk. Ik wilde niet langer aan de zijlijn blijven staan, en opkomen voor de natuur.

De politiek was dan de logische stap voor mij, aangezien ik ben opgegroeid in een politiek actief gezin. De keuze voor de provincie heb ik gedaan omdat de provincie een grote speler is in het natuurbeleid. Ik wil me hard maken voor een goed en duurzaam natuurbeleid in Zuid-Holland.