Jonathan Thijs

Kandidaat 17

"Innovation is not about why, it’s about why not.”

Ik ben Jonathan, kom uit Leiden, en ben zestien jaar. Klopt, dat is heel jong. Maar juist dat hebben we nodig in Zuid-Holland. Mijn doel is om de jongeren meer mee te nemen in onze politiek, en ook hun stemmen er weer te laten klinken. Daar heb ik jouw hulp bij nodig.

Onze provincie is er één van levendigheid. In Zuid-Holland bevindt zich het centrum van de landelijke politiek, we hebben meer mensen per vierkante meter dan in welke provincie dan ook en we onderhouden ons Groene Hart. Dit raakt allemaal aan de provinciale politiek. Deze speelt een belangrijke rol in de verduurzaming, ruimtelijke ordening, groene mobiliteit, natuur- en milieubescherming, en ga zo maar door. Kortom, belangrijke thema’s voor GroenLinks. Daar hoop ik me als Statenlid hard voor te kunnen gaan maken.

Laat de jonge politiek weer horen

Veel van mijn leeftijdsgenoten hebben geen idee wat de Provinciale Staten zijn, laat staan wat ze doen. Dat is jammer! Het is belangrijk iedereen weer hierin mee te nemen, want hele bepalende en concrete vernieuwingen, denk aan de begeleiding van regenbooggemeenten, het aanpakken van milieucriminaliteit en het ondersteunen van grote maatschappelijke organisaties, vinden hun oorsprong in de Staten. Ik ga me er deze verkiezingen keihard voor inzetten om ook de jongeren weer naar de stembus te krijgen!

Graag debatteer ik in mijn vrije tijd. Via DWARS, maar ook via toernooien als het Nationaal Kampioenschap, Op Weg naar het Lagerhuis, de Debatunie, en ik doe graag mee aan Model United Nations conferences, waar de Verenigde Naties gesimuleerd worden. De groep jonge debaters om mij heen zien we helaas maar sporadisch terug in de politiek. De Provinciale Staten van Zuid-Holland scoren nog relatief goed op dit vlak, maar toch blijven de Staten landelijk de oudste van de bestuurslagen. Ik zal alles op alles zetten om de stemmen van de jongeren van nu ook weer gehoord te laten worden in de Provinciale Staten, en iedere stem brengt me daarmee verder.

Heb je nog vragen hierover, over wie ik ben of over mijn ervaringen? Je kunt me altijd bereiken op jonathan_thijs@outlook.com of op +31 6 24 106 256!

Samen kunnen we het

Daarnaast wil ik me natuurlijk ook graag voegen in de strijd voor de andere groene en linkse idealen die al jarenlang gevoerd wordt. Zorgen dat alle inwoners zich welkom en gewaardeerd voelen, is naar mijn mening een grondtaak van iedere vorm van overheid. Hierbij zijn symbolen belangrijker dan ooit, denk aan de Omarmband® die ik graag draag of de regenboogzebrapaden die onze steden verrijken met hun kleur. Daarnaast zijn de Staten ook dé plek om de acties – of eerder het ontbreken daarvan – omtrent het milieu te veranderen, en eindelijk eens te stoppen met al dat asfalt en de wedloop tussen steden om te bouwen in onze natuurgebieden. Ik zal graag aan nieuwe en creatieve oplossingen werken als Statenlid, en met plezier veel campagne voeren om dit alles na deze verkiezingen te bereiken. Maar uiteindelijk heb ik jouw stem nodig om de frisse wind van de jongeren ook in het Haagse Provinciehuis te laten blazen.