Huri Sahin

Fractievoorzitter

Ik wil mij inzetten voor een energieke en optimistische fractie!

Ik heb na een jaar rechtenstudie de opleiding van Schoevers voor directiesecretaresse gevolgd en later verschillende trainingen en cursussen op het gebied van beleid en bestuur. Mijn interesse voor de politiek ontstond in de periode waarin ik als secretaresse voor de vicepresident van de Raad van State werkzaam was.

De omgeving van het Binnenhof en de ontwikkelingen in Nederland na 11 september 2001 stimuleerden mij om politiek actief te worden. Van 2002 tot en met 2012 ben ik gemeenteraadslid in Zoetermeer geweest. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 was ik lijsttrekker voor GroenLinks in Zoetermeer. Binnen GroenLinks ben ik onder andere actief als lid van de kandidatencommissie voor het landelijk bestuur en lid van het bestuur van het Kleurrijk Platform. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen was ik kandidaat-Tweede Kamerlid.

Ik werk sinds 2012 als projectleider bij ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Hierbij geef ik leiding aan verschillende projecten om mensen te enthousiasmeren voor de politiek. Ook ben ik verantwoordelijk voor programma’s voor gemeenteraadsleden en adviseer ik gemeenten om de afstand tussen de politiek en burger te verkleinen, bijvoorbeeld door het organiseren van de Dag van de Democratie.

Ik ben blij en trots dat de leden mij hun steun en vertrouwen hebben gegeven als lijsttrekker. Samen met de andere geweldige kandidaten en leden in Zuid-Holland zal ik mij inzetten voor een zichtbare campagne: energiek en optimistisch. Zoals een GroenLinks campagne hoort te zijn.

Meer dan ooit is voor mij actueel onze slogan “Knokken voor wat kwetsbaar is”. Kwetsbaar zijn de natuur en het milieu en de mensen in onze dichtbevolkte provincie. Deze kwetsbaarheden zijn mijn motivatie om in de provinciale politiek actief te zijn. De provincie biedt grote kansen voor een duurzame economie met meer banen, meer ruimte voor de natuur, en vermindering van de milieudruk.