Anneloes van Hunnik

Fractievoorzitter

Vanuit mijn rol als volksvertegenwoordiger vind ik het belangrijk dat inwoners mee kunnen denken over het beleid wat de provincie maakt.

Ik heb sociaal pedagogische hulpverlening gestudeerd en ben in het dagelijks leven ben ik werkzaam binnen de jeugdhulpverlening in een wijkteam. Al tijdens mijn studie kwam ik in aanraking met het duurzaamheidsvraagstuk via JMA (Jongeren Milieu Actief). Tijdens mijn bestuursperiode bij JMA heb ik besloten dat ik mij nog actiever wilde inzetten voor duurzaamheid, waarna ik mij in 2015 verkiesbaar heb gesteld voor de provinciale staten van Zuid-Holland. 

Als provinciaal statenlid zet ik mij in voor een eerlijk en schoon Zuid-Holland. Dat waren ook mijn drijfveren om mij verkiesbaar te stellen voor de verkiezingen. Het is nu de tijd om te schakelen naar duurzame en schone energie. Vanuit de provincie houd ik mij bezig met het plaatsen van windturbines, zonnepanelen en duurzame ontwikkelingen op kleine schaal. De provincie heeft nu zelfs een subsidieregeling voor ZZP'ers en inwoners die over willen schakelen naar duurzame energie. Vanuit de portefeuille ruimtelijke ordening probeer ik een groene provincie te realiseren waar iedereen zou willen wonen en werken. Voor mij betekent dat een provincie waarin bebouwing en natuur in evenwicht is, waar er voldoende sociale woningbouw is om al onze inwoners te kunnen huisvesten en waar we trots zijn op onze ongerepte Zuid-Hollandse kust. 

Vanuit mijn rol als volksvertegenwoordiger vind ik het belangrijk dat inwoners mee kunnen denken over het beleid wat de provincie maakt. Vind jij het leuk om mee te denken op thema's als kustbebouwing, woningbouw of energie? Of heb je misschien nog een ander goed idee? Stuur me vooral een berichtje op a.van.hunnik@statenzh.nl