Anneke Kraamer

Kandidaat 14

"Soms ligt de waarheid gewoon niet in het midden"

Ik ben Anneke Kraamer, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn en nu masterstudent Chemical Engineering aan de TU Delft. Mijn hele leven heb ik al in Zuid-Holland gewoond en ik voel me er dan ook erg thuis. Daarom wil ik mij graag inzetten voor deze provincie en zorgen dat deze niet alleen mooi blijft, maar nog groener en socialer wordt!

Toen ik nog in Alphen woonde baalde ik ervan dat er steeds meer wijken gebouwd werden. ‘Stad in het Groene Hart’ was de leus van Alphen, maar er blijft wel steeds minder groen over. Nu ik in Delft woon, stad van de techniek en van de innovatie, valt het me tegen hoeveel groene ontwikkelingen ik zie. Eigenlijk niet alleen in Delft, maar in heel Zuid-Holland. Tijdens mijn studie Chemical Engineering ben ik mij aan het richten op duurzaamheid en momenteel loop ik stage bij CE Delft, een onderzoeksbureau voor duurzaamheid. Ik vind dit thema een van de belangrijkste thema’s die nu spelen, niet alleen voor de hele wereld maar ook specifiek voor Zuid-Holland. Ik wil graag bijdragen aan een duurzamer en groener Zuid-Holland.

Een ander punt dat ik belangrijk vind is diversiteit en dan met name in de politiek. Hoogopgeleide, oude mannen met een alfa- of gamma-achtergrond zijn toch vaak oververtegenwoordigd. Gelukkig is onze lijsttrekker een ingenieur dus het gaat al de goede kant op. Als jonge technische studente kan ik soms een frisse blik geven op zaken die anders vanuit een wat eenzijdig oogpunt bekeken kunnen worden, zowel binnen GroenLinks als in de hele Staten.

Stem op mij voor een jonge en frisse invalshoek, stem op GroenLinks voor een mooier Zuid-Holland.